חיים בעידן שלם של צרכים והיכרחים יומיומיים עשויים להיות מורכבים ומשונים. את הבלאגן הנפשי והפיזי שאנו נושאים עםינו, אפשר להפחית באמצעות עיקרון המינימליזם. מהו מינימליזם? זו אידיאולוגיה שמעניקה עדיפות לפשטות ולפחות התלכדות לחפצים ולחוויות רלוונטיות. הנה כמה עקרונות שיכולים לסייע לך להגיע לחיים ממוקדים ונקיים יותר עם המינימליזם:
1. פשטות בבית:
התחל בכדי לפשט את הסביבה שלך. השקיע בזמן לבדוק ולקבוע מהם החפצים הממוצעים בביתך ואילו מתוכם לא אתה באמת צריך. מתקן את המראה שלך, הסידור בארונות והתקפלות הבגדים לדוגמה, יכולים ליצור סביבה של פשטות ויכולת לרובר את היום בקלות.
2. בחירות יומיומיות ממוקדות:
שאל את עצמך בכל פעם שאתה עומד לקנות משהו חדש – “האם אני באמת זקוק לזה?” ו”האם זה משמש אותי כרגע?”. בחירות ממוקדות יכולות לעזור לך למנוע רכישות לא נדרשות ולחסוך מקום ומשאבים.
3. שקולות רגשיים:
הקפיד לבחון את הקשר שלך עם חפצים ועם אנשים. רוב הזמן, נפרט עם מטרה רגשית מחמיאה יותר באיכות מאשר בכמות. מזהה חשוב להיכנס לתהליכי החיפוש והמינון.
4. מנהיגות זמן:
ניהיה מינימליסטים עם הזמן שלנו גם. קבע גבולות והגבלות במסגרת היומיום שלך. זה יכול לכלול להקצות זמן מסוים לעיסוק בסוג של פעילות, לקריאה, לטיולים או למהלך שקט. על ידי כך, ייתכן ותמצא את עצמך יותר מרוכז ומרוצה.
5. התמקדות בחוויות:
במקום להתמקד ברכוש חד פעמי, פתח את הלב והתעניין בחוויות. נסה ליצור זיכרונות במקום לרכוש חפצים נוספים. הזמן שלך ומשאביך עשויים להיות קריטיים יותר מאשר הדבר החדש שאתה קונה.
6. מחייבים את עצמנו:
נדרים מינימליסטיים יכולים לשפר את איכות חיינו. חשוב לדעת למנוע מהצפיון החיצוני לשלוט על הצפיון הפנימי. החיים יכולים להיות
ממוקדים יותר כאשר אנו דוחפים את עצמינו לקבוע עדיפויות ולהתמקד במה שאמיתית משמעותי עבורנו.
כשנשאלים מהו המינימליזם, ישנם יותר מידיים בהתשובה. יש לכל אחד את המשמעות האישית שלו. במרכז המינימליזם נמצאות עקרונות של פשטות, תמקוד והתמקדות במה שחשוב. בהטמעת עקרונות אלו בחיים יומיומיים, ניתן לחיות באופן יותר ממוקד, פשוט ומתמקד.